Știri

UPDATE: Iohannis a semnat decretul! A fost demis ministrul Justiției

Tot mai multe schimbări au loc în politica din țara noastră, dar cea mai recentă șochează pe toată lumea. Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion. Cererea de revocare din funcție a fost deja trimisă președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a semnat joi dimineață decretul de revocare din funcția de ministru al Justiției a lui Stelian Ion. Premierul Florin Cîțu a trimis cererea de revoare de noaptea trecută, iar acum a fost acceptată de către șeful statului.

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a fost numit interimar la ministerul Justiției. Fostul ministru a mărturisit că știe că și-a făcut treaba așa cum trebuia și are conștiința împăcată.

Stelian Ion, demis din funcția de ministru al Justiției

În plină noapte, premierul Florin Cîțu a anunțat că  luat o decizie radicală, dar importantă pentru țara noastră: l-a demis din funcție pe Stelian Ion, ministrul Justiției. Cererea de revocare a fost deja trimisă către președintele Klaus Iohannis.

Premierul și-a motivat alegerea, explicând că nu vrea să mai țină în echipa lui persoane care nu se gândesc la viitorul României și nu permit dezvoltarea acesteia, pentru că nu sunt capabile să ducă la bun sfârșit o sarcină. Mai mult, l-a acuzat pe fostul ministru că “șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților, lucru ce ținea de responsabilitatea lui de mai bine de opt luni.

“Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (…) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat”, a spus premierul.

Stelian Ion amenință

La scurt timp după demiterea lui, fostul ministru al Justiției a început să-l amenințe pe premierul țării. Astfel, Stelian Ion a precizat că plecarea lui din echipa lui Cîțu va fi urmată și de plecarea premierului, susținând că și acesta va urma să plece.

Mai mult, susține că ar fi fost constrâns să ofere avize mult prea repede, pentru proiecte ce necesitau o analiză de câteva zile. Stelian Ion mai spune despre Florin Cîțu că nu are respect față de lege, amintind de antecedentele acestuia în trafic.

Comments are closed.