Știri

Anunț de ultimă oră! Ministrul Educației a decis ce se întâmplă cu școlile din județul Ilfov

Situația în țara noastră este una extrem de dificilă. Numărul de persoane bolnave este tot mai mare și unele zone din țară sunt foarte afectate. În această situație se află și județul Ilfov, unde rata a crescut foarte mult. Deși DSP a cerut închiderea școlilor, ministrul Educației nu a fost de acord cu această propunere.

Nu se închid școlile din Ilfov

DSP cerea ieri închiderea școlilor din județul Ilfov, după ce rata de incidență a crescut alarmant de mult. Incidența în județ a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori, motiv pentru care specialiștii s-au gândit că elevii ar trebuie să treacă la orele online pentru a evita riscul de îmbolnăvire. Cererea a fost făcută în urma creşterii incidenţei în Ilfov, dar şi în urma faptului că în judeţ rata de vaccinare e doar aproape de 38%.

Situația a fost analizată de ministrul Educației care a ajuns la concluzia că școlile nu trebuie închise, pe motiv că lucrurile pot fi ținute sub control și că există zone în care nu sunt deloc cazuri de boală. În plus, consideră că nu este legal ca DSP să ia astfel de decizii, pentru că nu intră în atribuțiile acestei instituții să aleagă cine merge sau nu la școală în regim fizic.

„Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferenţiată în online la nivelul unui judeţ. Decizia se ia analizând situaţia la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. DSP nu se poate substitui nici şcolilor, nici ISJ, nici CJSU. DSP Ilfov îşi depăşeşte atribuţiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 şi Ordinul comun 5338/2021 şi se substituie CJSU, ISJ şi tuturor unităţilor de învăţământ din Ilfov”, spune ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu afirmă că nu știe ca DSP să fi făcut anchetă epidemiologică în fiecare dintre cele 270 de unități de învățământ din Ilfov, astfel încât să poată cere închiderea acestora pe deplin. Oficialul susține că situația trebuie analizată serios înainte de a fi făcute recomandări.

Comments are closed.