Știri externe

Anunț important de la Kremlin! Când oprește Rusia livrarea de gaze către Europa

Războiul din Rusia continuă și lucrurile sunt din ce în ce mai complicate. Au fost luate o mulțime de măsuri împreună țării conduse de Putin, motiv pentru care Europa se așteaptă și ea să fie pedepsită pentru asta. Astfel, Kremlinul a transmis un mesaj important în acest sens.

Adevărul despre gazele din Rusia

Razboiul continuă în Ucraina și nu sunt semne că trupele rusești se vor retrage prea curând. Pentru s îl determina pe Putin să recurgă la pace, mai multe state au luat măsuri dure împotriva Rusiei, dar se pare că nu a fost niciun rezultat și războiul nu pare a se apropia de final. Astfel, multe state se gândesc că și Putin va lua măsuri drastice împotriva lor, pentru a se revanșa.

În multe state se vorbește despre o întrerupere a livrării de gaze către Europa, motiv pentru care Kremlinul a venit cu clarificări. Astfel, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a explicat în conferinţa sa de presă zilnică faptul că Rusia nu ia în considerare un asemenea scenariu.

Peskov a afirmat că Moscova este un furnizor „responsabil” de gaze, care își respectă clienții și nu are de gând să se răzbune. Totuși, oficialul a subliniat faptul că lucrurile nu vor mai sta la fel de bine „dacă Europa continuă pe calea adoptării de restricţii şi sancţiuni fără sens, ceea ce o afectează pe ea însăşi”. Rusia are pretenția să fie tratată exact cum și ea își tratează partenerii.

„Rusia a fost şi continuă să fie o ţară care garantează în mare parte securitatea energetică a Europei. Dar repet, Rusia nu este interesată de asta.”, a insistat el.

Peskov a evidențiat faptul că Rusia și-a respectat mereu angajamentele în ceea ce privește gazele, chiar și în momentele critice, motiv pentru care nu își va schimba atitudinea nici acum.

Comments are closed.