Magazin

Anunț important de la meteorologi! Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă. După mai multe zile de căldură, temperaturile reci au revenit, ploile și ninsorile de asemenea și se pare că primăvara se lasă din ce în ce mai așteptată. Meteorologii au anunțat cum va fi, de fapt, vremea de Florii și de Paște, cele mai așteptate evenimente ale momentului.

Vremea în luna aprilie

Săptămâna aceasta, vremea va fi destul de mohorătâ. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor din țară.Termometrele vor indica valori ceva mai mari în jumătatea vestică a ţării, unde soarele va fi mai mult prezent pe cer decât în alte zone.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în regiunile centrale şi de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna de Florii și de Paște

În săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021, vremea va fi mult mai rece decât este normal pentru acest interval în toată țara. Cantitățile de ploaie vor fi reduse, dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a ţării.

Se pare că vremea de Florii nu va fi deloc una plăcută, pentru că pe 25 aprilie sunt anunțate temperaturi destul de scăzute. Vântul va sufla slab și moderat, dar soarele va fi destul de scump la vedere. Nu sunt anunțate ploi, probabilitatea fiind destul de scăzută, dar nu este exclusă nici o sesiune de ploaie.

În săptămâna 26 aprilie – 3 mai, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Totuși, atmosfera nu va fi deloc una plăcută, ci foarte mohorâtă. Se pare că nici de Paște nu vom avea parte de o vreme frumoasă. Tradiția spune că, la fel cum este de Florii, va fi și de Paște. Și informațiile oferite de meteorologi par să susțină aceste afirmații din bătrâni. Deși românii au plănuit deja vacanțe pe litoral, care se deschide pentru public de la 1 mai, vremea nu ține deloc cu ei.

Comments are closed.