Știri

Anunț important pentru cei care se pensionează! Ce li se interzice complet

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului. De-a lungul timpului au avut loc mai multe schimbări în ceea ce privește acest domeniu și se pare că acum avem parte de vești nu tocmai bune. Toți cei care urmează să se pensioneze trebuie să afle noile modificări pe care le-a anunțat premierul Florin Cîțu.

Anunț important pentru milioane de români

Prim-ministrul Florin Cîțu a venit cu vești importante pentru pensionarii din România. Miercuri, șeful Guvernului a anunțat că pensiile românilor vor suferi schimbări majore imediat ce un proiect important va fi aprobat.

În cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria, Cîțu a declarat că, în acest moment, atenția este îndreptată către un proiect de lege care prevede interzicerea cumului pensiei cu salariul pentru angajații din sistemul public. Legea respectivă a fost propusă de către Ministerul Muncii și că va fi pusă în dezbatere publică.

Premierul este de părere că acest proiect este unul bun, pentru că i se pare normal să alegi între pensie și salariu și să nu le poți primi pe ambele. Mai multe informații despre acest subiect vor fi transmise de oficiali în următoarele zile.

”E un proiect de lege discutat în coaliție. Va fi comunicare cu detalii în zilele următoare. Mi se pare un proiect de lege foarte bun. Mi se pare normal ca atunci când ieși la pensie să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să rămâi angajat să renunți la pensie.”, susține premierul Florin Cîțu.

Românii care au lucrat la stat, s-au pensionat și după vor să și lucreze, vor avea de ales între două opțiuni: să primească pensia și să lucreze fără a primi salariul sau să fie plătiți pentru munca depusă și să renunțe la pensie.

Raluca Turcan, lămuriri despre pensie

Și Raluca Turcan a vorbit despre acest subiect legat de pensie. Ea a explicat că se pregătește un proiect de lege prin care să fie interzis cumulul pensiei cu salariul în sistemul public. Cei care ajung la vârsta de pensionare vor putea să aleagă să muncească până la vârsta de 70 de ani și să renunțe la banii primiți din pensie.

”Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ministrul Muncii.

Comments are closed.