Știri

Anunț important pentru români! Bani în plus la tichetele de masă și cele de creșă

În ultima perioadă am primit numai vești rele și în țara noastră sunt numai probleme. Scumpirile din ultima perioadă ne-au tăiat de tot elanul, dar se pare că mai vin și anunțuri importante, în favoarea noastră. Astfel, valoarea tichetelor de masă și de creșă a crescut, ceea ce înseamnă că primim mai mulți bani.

Bani mai mulți pentru români

Deși în ultima perioadă s-a vorbit numai despre scumpiri, facturi mai mari și aspecte negative, românii primesc acum și o veste bună. De această lună, tichetele de masă vor ajunge la noi cu o majorare semnificativă. Astfel, prețul unui astfel de bon va fi 20,09 lei. Această măsura va fi aplicată și pentru primele două luni ale anului 2022, adică februarie și martie 2022.

„Pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei”, arată legea.

Angajatorul decide cine primește bonuri de masă și cât de multe. Orice român care beneficiază de acest ajutor poate cumpăra de valoarea bonului mâncare la locul de muncă sau orice alte alimente din supermarket, în afară de alcool sau țigări.

Iar asta nu este tot. Se majorează și ajutorul pentru creșă, de care mulți părinți români beneficiază. Astfel, chiar de luna aceasta, valoarea lunară pentru tichetul de creșă ajunge la 490 RON, așa cum prevede legea.

Cine poate primi tichete de creșă

Tichetele pentru creșă reprezintă un ajutor pentru părinții români. Astfel, salariaţii care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă, primesc în schimb tichete de creșă. De luna aceasta, valoarea lor crește la 490 de lei lunar.

Ultima majorare înainte de aceasta a avut loc în aprilie 2021, când suma a crescut de la 470 lei la 480 lei. Astfel, creșterea de luna aceasta este de doar 10 lei, dar orice leu contează pentru români. Părinții care nu beneficiază de alt ajutor pot primi acești bani pentru a plăti creșa la care este înscris copilul lor.

Cei care nu primesc aceste tichete sunt asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul, ci doar unul dintre părinți sau tutorele acestuia.

Comments are closed.