Știri

Anunț important pentru români! Ce este complet interzis de 1 mai

Pandemia a încurcat planurile multor români și situația este extrem de complicată. Mai sunt doar câteva zile până la 1 mai și autoritățile deja anunță ce restricții vor fi ridicate și ce măsuri rămân în vigoare până de Paște. S-a aflat acum și ce va fi complet interzis de 1 mai și de Paște, pentru ca riscul de îmbolnăvire să fie scăzut și lucrurile să nu se complice.

Petrecerile interzise de 1 mai

S-a anunțat deja că autoritățile au decis ca litoralul să se deschidă de la 1 mai. Sezonul estival este tot mai aproape și oamenii deja și-au făcut planuri pentru vacanța de Înviere. Totuși, oamenii vor trebui să respecte anumite restricții pentru a se putea bucura de o vacanță în siguranță.

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat la ce restricții trebuie să ne așteptăm în minivacanţa de 1 Mai, având în vedere că situația continuă să fie dificilă în țara noastră. Ministrul Lucian Bode a explicat că toate cluburile rămân închise de 1 mai și de Paște, chiar dacă începe sezonul estival.

Chiar dacă circulația va fi permisă și pe timpul nopții de Înviere, restricțiile legate de organizarea de petreceri și evenimente, fie ele și private, rămân valabile. Ministrul asigură că restricțiile vor fi ridicate treptat, dar acum nu este cazul, pentru că lucrurile sunt îngrijorătoare.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

„În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode.

Sezonul se deschide la 1 mai pe litoral

Prefectul județului Constanța a explicat că se așteaptă la un număr mare de turiști pe litoral cu ocazia zilei de 1 mai și de Paște, motiv pentru care a ținut să-i lămurească pe români cu privire la restricțiile pe care trebuie să le respecte. Astfel, toți trebuie să știe că pensiunile și hotelurile vor putea caza turiști la cel mult 70% din capacitate și magazine se vor închide la ora 18.00 acolo unde incidența este de peste 4 la mia de locuitori.

Mai mult, rămâne obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice, precum și respectarea distanțării sociale sau grupurile de peste 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Comments are closed.