Știri

Anunț important pentru români! Restaurantele ar putea rămâne deschise permanent

Pandemia a afectat considerabil omenirea și continuă să provoace numeroase pagube. Unul dintre cele mai afectate domenii a fost Horeca, însă autoritățile vor acum să găsească modalități prin care să le permită patronilor să se repună pe picioare și să-și îmbunătățească afacerile, după ce au fost grav afectate.

Restaurante deschise mereu

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre noi măsuri ce ar putea fi adoptate pentru a repune pe picioare domeniul Horeca, cel mai afectat domeniu în prezent. Conform premierului, restaurantele ar putea rămâne deschise permanent, indiferent de rata de incidență din localitatea în care se află, însă trebuie respectate diferite reguli.

Comitetul interministerial înființat la inițiativa șefului Executivului a început deja să pregătească măsurile de relaxare care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie, data pe care toți românii o așteaptă și de la care românii ar putea reveni la viața normală. Totuși, asta depinde de numărul de persoane imunizate, care ar trebui să ajungă la 5 milioane.

„Poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență – crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie închis, dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a explicat Florin Cîțu.

Premierul a explicat că se asigură în acest moment toată lumea are dreptul la vaccinare, ceea ce înseamnă că nu se pune problema de discriminare. Astfel, în următoarea perioadă, un restaurant, o terasă sau un bar poate fi deschis dacă își vaccinează tot personalul, indiferent de rata de incidență din localitatea în care se află afacere.

Astfel, și hotelierii vor putea să fie deschiși tot timpul, să nu mai ținuți pe loc de rata de incidență. Astfel, chiar și cu până la 50 la sută din capacitate, românii își vor putea duce mai departe afacerile indiferent de situația din România, dar cu condiția ca toți angajații să fie imunizați și să nu reprezinte un pericol pentru nimeni.

Rămâne valabilă și testarea la fața locului. Astfel, cine vrea să aibă acces înăuntrul unui local, se poate testa la fața locului sau poate aduce dovada că este vaccinat. În schimb, cei care refuză testarea și nu sunt nici imunizați, vor fi nevoiți să stea doar pe terasă.

Comments are closed.