Știri externe

Anunț important pentru românii plecați în afară! Este obligatoriu până pe 15 iunie

O mulțime de români sunt plecați peste hotare din diferite motive. Principalele țări către care aceștia se orientează sunt Spania, Italia sau Franța. Unii dintre aceștia trebuie să fie informați și să știe că trebuie să respecte reguli importante, obligatorii până la data de 15 iunie.

Anunț important pentru românii din Italia

Multe dintre state, printre care și România, au început să renunțe la majoritatea restricțiilor odată cu venirea vremii bune. Se pare că și Italia urmează același model și relaxează majoritatea regulilor din data de 1 mai și doar unele rămân în vigoare.

Romanii care muncesc acolo sau merg doar ca turiști trebuie să știe că masca de protecție rămâne, însă, obligatorie în instituțiile locale sau la spectacole, la cinema, la teatru sau scoli până la data de 15 Iunie. Acoperirea nasului și a gurii nu mai este obligatorie, însă, în restaurante, cafenele sau magazine.

Cât despre locurile de muncă, majoritatea au acum un program normal de lucru și angajații nu trebuie să mai poarte mască sau să prezinte dovada vaccinării decât în locurile foarte aglomerate, cu mult personal.

Pandemia nu s-a încheiat în Italia

Oficialii avertizează, însă, că pandemia nu a trecut și oamenii trebuie să fie în continuare responsabili și să se protejeze atât pe ei, cât și pe cei din jur. Deși certificatul verde nu mai este obligatoriu, rămâne, însă, necesar în unele zone.

De asemenea, subsecretarul de stat pentru sănătate, Andrea Costa, a confirmat faptul că greenpass-ul va fi necesar doar pentru a intra în centrele medicale şi în căminele de bătrâni din țară. Situația de aici încă este una dificilă și trebuie ținută sub control, pentru a evita o tragedie chiar acum, când lucrurile s-au mai Așezat.

„Începând cu 1 mai, era certificatului verde s-a încheiat. Astăzi, condiţiile sunt îndeplinite. Cred că acesta este cel mai concret exemplu al începutului unei noi etape”, a explicat Andrea Costa.

 

 

 

Comments are closed.