Știri

Anunț important pentru iubitorii de distracție! Ce condiții ar putea fi impuse la Untold și Neversea

Pandemia a provocat o mulțime de probleme încă de la izbucnirea ei. Pe lângă nemillosul virus, care ne-a afectat și multora dintre noi le-a distrus sănătatea, și alte domenii au fost puse greu la încercare de această criză sanitară. Cultura a fost și ea afectată din plin, având în vedere că nu au mai avut loc evenimente, dar autoritățile se ocupă intens și de această problemă.

Soluții pentru reluarea evenimentelor

De la începutul pandemiei, au fost anulate toate marile evenimente ale verii, festivaluri și concerte mari, din cauza riscului de îmbolnăvire. Anul acesta, autoritățile promit că vor lua măsuri în acest sens și vor permite din nou românilor să meargă la evenimentele mult așteptate și le vor asigura organizatorilor o revenire în forță.

Eduard Chereji, organizatorul festivalurilor Untold și Neversea, le-a explicat fanilor în ce condiții ar putea participa din nou la evenimentele celebre are verii.  Astfel, el a declarat că au fost propuse mai multe scenarii de către ministrul culturii, totul pentru a asigura o desfășurare sigură a celor mai cunoscute evenimente.

Scenariile luate în calcul pentru accesul la evenimente culturale au vizat asigurarea unui mediu sigur pentru toțu petrecăreții, astfel încât riscul de îmbolnăvire să nu existe sau să fie extrem de redus:

  • prin prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19;
  • prin prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte;
  • prin prezentarea unui document medical care să ateste imunizarea conferită de trecerea boală;
  • prin testare rapidă înainte de evenimentul respectiv, situație care se aplică persoanelor care nu se încadrează în celelalte trei variante.

„Da, e o veste bună, pentru că iată, după mai multe luni în care noi am tot spus că, ar fi normal ca oamenii care sunt vaccinaţi, fie fac dovada că au trecut prin boală, având anticorpi, fie sunt testaţi la intrarea în spaţiul de eveniment.

Am avut o serie de întâlniri în grupul de lucru pe care l-am solicitat şi iată, că într-un final s-a întâmplat. Noi am spus acolo destul de clar, că atâta vreme cât absolut toţi participanţii la un eveniment în aer liber, la un eveniment mare, fie sunt testaţi la intrare, fie fac dovada anticorpilor, fie fac dovada vaccinului, ar trebui să fie lăsaţi la eveniment.”, a declarat Eduard Chereji la Antena 3.

Fără mască la evenimente

Eduard Chereji a declarat că ar trebui ca niciunul dintre participanții la Untold, Neversea sau alte festivaluri să nu mai poarte mască de protecție, având în vedere că vor demonstra că sunt persoane sănătoase, care nu reprezintă niciun pericol.

Mai mult, organizatorul crede că nu ar mai trebui să se vorbească despre distanțare socială și nici să se impună un număr limitat de participanți, pentru că riscul va fi eliminat și măsurile adoptate sunt deja unele drastice. Astfel, cei care vin la spectacole se vor putea distra fără probleme.

Comments are closed.