Știri

Anunțul zilei pentru studenții din România. Ce urmează să se întâmple de luni, 25 octombrie

Informații importante pentru studenții din România. La recomandarea Ministerului Educației, acestea s-ar putea închide începând cu data de luni, 25 octombrie, zi în care se închid și școlile. Sorin Cîmpeanu a transmis o adresă către conducerea fiecărei universități din țară, cu recomandarea de a sista cursurile cu prezență fizică.

Se închid universitățile din țară. Ce a anunțat Ministrul Educației

Vineri, 22 octombrie, Ministrul Educației a transmis o adresă către toate universitățile din țară. Fiecare conducere va decide pentru viitorul său, însă Sorin Cîmpeanu a adresat recomandarea de a se trece la ore online.

Ministerul Educației recomandă instituțiilor de învățământ superior din sistemul național de învățământ trecerea în online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021 – 5.11.2021, cu excepția facultăților de medicină, se arată în documentul respectiv.

De la recomandarea Ministrului Educației sunt exceptate Facultățile de Medicină Generală. Se pare că deja două dintre universitățile din țară s-au conformat și vor trece de luni, 25 octombrie, la ore online.

Decizia a fost luată de către conducerea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. La fel au procedat și reprezentanții Universității Tehnice Gheorghe Asachi.

Elevii intră în vacanță forțată pentru două săptămâni

Începând de luni, 25 octombrie, toți elevii din România intră în vacanță timp de două săptămâni. Autoritățile au luat această decizie dat fiind contextul epidemiologic. Măsura a fost anunțată de către șeful statului și îi vizează atât pe elevii din clasele primare, cât și pe cei din clasele mai mari.

Și grădinițele se închid de luni, 25 octombrie 2021. Rămân deschise doar after-school-urile pentru că funcționează în regim privat, nefiind reglementate de către Ministerul Educației.

În privința modului în care se vor recupera orele pierdute din aceste două săptămâni de vacanță impusă, Sorin Cîmpeanu a precizat că o decizie va fi luată abia după ce elevii se vor fi reîntors la ore.

Pe de altă parte, șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a declarat că nu există nicio garanție că elevii se vor întoarce în școli după vacanța de două săptămâni.

Nu există nicio garanție (n.r. că va începe școala fizic) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația, a declarat Raed Arafat.

Arafat a precizat că s-a optat pentru varianta vacanței în detrimentul orelor online pentru că în cazul al doilea există întotdeauna probleme în ceea ce privește accesul elevilor la orele online, seriozitate și multe altele.

Comments are closed.