Magazin

Apa cu lămâie – beneficii pentru organism. Ce se întâmplă când o consumăm frecvent

Beneficiile consumului de apă cu lămâie. Ce se întâmplă în organism când bem des apă cu lămâie și de ce acest obicei nu este deloc un moft, așa cum a fost considerat foarte mult timp. Apa cu lămâie face bine organismului și chiar poate să rezolve o serie de probleme de sănătate, sau să le prevină.

Apa cu lămâie – beneficii pentru organism

Se spune că apa cu lămâie este benefică sănătății, în general. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de apă cu lămâie. În primul rând, punând suc de lămâie în apa, îmbunătățim gustul apei și astfel sunt șanse mari să simțim nevoia/pofta să bem mai mult. Acidul din lămâie asigură un mediu prielnic pentru digerarea alimentelor. Apa cu lămâie îmbunătățește digestia și previne constipația, mai ales dacă este consumată dimineața, pe stomacul gol. Totodată are un efect diuretic și previne acumularea toxinelor.

Apa cu lămâie te poate ajuta în caz de respirație urât mirositoare, iar un consum regulat contribuie la sănătatea vezicii urinare și împiedică formarea calculilor renali. Cercetătorii americani recomandă creșterea aportului de acid citric pentru reducerea riscului de a dezvolta noi calculi renali.

Apa cu lămâie are rol în slăbit

Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, consumul de apă cu lămâie poate fi un ajutor în plus. Potrivit unui studiu, polifenolii cu rol antioxidant din compoziția lămâilor reduc semnificativ surplusul ponderal provocat de alimentația bogată în grăsimi.

Apa cu lămâie este o sursă bună de Vitamina C, un antioxidant important, care previne distrugerea celulelor cauzată de radicalii liberi. Vitamina C previne răcelile și reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral (AVC) și hipertensiune arterială.

Trebuie să știți că există și efecte adverse ale consumului de apă cu lămâie, de aceea este important să întrebați medicul, pentru a nu vă expune niciunui risc. De exemplu, lămâia conține acid citric care poate deteriora smalțul dinților. Totodată unele persoane acuză senzația de arsură retrosternală (pirozis).

Comments are closed.