Știri Sănătate

Apa de mare, un pericol pentru organism. Ce se întâmplă dacă bei apă sărată

Ne aflăm acum în plin sezon estival, când majoritatea dintre noi obișnuiesc să-și facă vacanțele pe litoral. Tuturor ni s-a întâmplat cel puțin odată să înghițim apă de mare și să simțim cat de sărat este gustul ei. Se pare, însă, aceasta este singura problemă, ci are o mulțime de efecte negative asupra organismului nostru.

Apa de mare provoacă deshidratare

Ni se întâmplă să înghițim apă la mare în timp ce înotăm și să credem că are un efect pozitiv asupra noastră. Unii chiar consumă apă de mare din comerț, pe motiv că aceasta arde caloriile și ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Adevarul este, însă, cu totul altul.

Vezi și: Pericolul ascuns din roșii. Sunt cu adevărat nocive pentru sănătate

Există persoane care cred că este sănătos să bei apă din mare, dar specialiștii spun că deshidratează organismul. Apa de mare conține destul de multă sare, motiv pentru care poate deveni un pericol pentru organismul tău dacă este consumată în exces. Sarea deshidratează și poate duce la complicații foarte mari precum boli la stomac.

Beneficiile excursiilor la mare

O excursie la mare poate avea o mulțime de beneficii atât pentru adulți, cat și pentru copii. Aerul marin este benefic pentru oricine, dar mai ales pentru cei cu probleme pulmonare. Este bogat în săruri minerale şi microparticule de magneziu, iod, sodiu, calciu şi potasiu, benefice pentru aparatul respirator.

Înghițirea, totuși, a unei cantități mici de apă nu afectează în niciun fel. Sărurile minerale din aceasta ajută la detoxifierea tractului digestiv, lucru demonstrat ştiinţific și are chiar și un efect laxativ.

Apa de mare are și efect cicatrizant și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor. Magneziul, litiul şi bromul conţinute de apă sărată ajută și la calmarea nervilor. Marea este cu adevărat o sursă de energie și relaxare.

Comments are closed.