Știri

Apare o nouă televiziune în România. Ce tematică va avea postul TV

O nouă televiziune este pe punctul de a apărea în grila de programe din România, după ce a cunoscut mare succes în mediul online. Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a avut miercuri o ședință în care a dat o licență undă verde înființării unei noi televiziuni în România, care promite multe surprize pentru cei de acasă.

Angelus TV, noua televiziune din țară

Proiectul media catolic Angelus TV a primit licența audiovizuală pentru a emite în rețelele de cablu ca post național de televiziune. Tematica va fi una cultura-l religioasă și este sprijinită de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, împreună cu Conferința Episcopilor Catolici din România.

Votul pentru licența audiovizuală a Angelus TV a fost acordat în unanimitate de către membrii CNA. ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România, a declarat că membrii CNA consideră această inițiativă una interesantă, care va avea mare succes.

Inițial, Angelus TV a fost lansat pe 16 mai în mediul online și a fost foarte apreciat de toată lumea. Cei care au înființat proiectul susțin că este destinat tuturor persoanelor care vor să se delecteze cu acest format: persoanelor de toate confesiunile, religiile și non-afiliate religios, romano-catolicii și greco-catolicii din țară și din diaspora, cât și orice alte persoane pasionate de teme culturale, sociale și de actualitate.

Angelus TV, sprijin pe timp de pandemie

Cei care au dat naștere acestui proiect spun că scopul este să-i apropie pe oameni mai mult de biserică e realitatea concretă pe care ei o trăiesc în lumea de azi și de credință. Mai mult, vor să îi sprijine pe oameni în contextul pandemiei de coronavirus și speră că postul TV va fi și o alternativă la slujbele religioase.

Astfel, cei care nu pot merge la biserică se vor putea bucura de transmisiuni în direct ale slujbelor din diferite locuri din țară și ale unui program-ghid de rugăciune zilnică. Pe lângă emisiuni cu tematică religioasă, mai sunt abordate și programe de: artă, lectură, literatură, muzică, film, istorie, sănătate, psihologie, business, turism, entertainment, cât și programe speciale pe categorii de vârstă adresate copiilor, adolescenților, tinerilor și celor vârstnici.

Comments are closed.