Știri

Apel șocant la 112! Pentru ce a cerut o femeie ajutor

O femeie din Botoșani a reușit să șocheze o țară întreagă, după ce a sunat la 112 pentru un motiv absolut banal. În această situație nu avea nevoie de ajutorul echipajelor de intervenție, ci trebuia doar să poarte o discuție cu fiul său. Cei ajunși la fața locului au fost șocați când au aflat ce se întâmpla în casă.

A chemat ambulanța pentru că fiul său devenise… vegetarian

O femeie din Botoșani a șocat o țară întreagă după ce a apelat la 112 din cauza unui motiv de-a dreptul halucinant. Ea a solicitat ajutorul unei ambulanțe și, ulterior, la fața locului s-a deplasat și o mașină de Poliție, pentru că situația s-a complicat.

Femeia doar ce s-a întors din străinătate și voia să-și petreacă zilele libere cu fiul său de 16 ani. Cei doi au decis să servească masa împreună, dar femeia a avut parte de un mare șoc când fiul său i-a dat o veste neplăcută: de când ea plecase, a devenit vegetarian. Femeia nu a putut accepta că fiul ei nu vrea să mai consume carne și că are un alt stil de viață față de cel obișnuit în familie.

Femeia s-a temut că fiul ar putea suferi de o boală, așa că a sunat la numărul unic de urgență 112 pentru ca fiul ei să fie investigat de specialiști. Un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului Botoșani s-a deplasat de urgență la casa femeii și i-a găsit pe cei doi într-o mare ceartă, motiv pentru care a fost nevoie și de intervenția poliției.

Apel nejustificat la 112

Oamenii legii au discutat cu fiecare parte. Mama a declarat că se teme pentru viața fiului său și crede că acesta ar fi bolnav și de aceea ar fi decis să devină vegetarian. Băiatul a explicat, însă, că se simte foarte bine și doar a decis să-și schimbe stilul de viață și să nu mai mănânce carne.

Urmări apeluri nejustificate la 112:

”-Apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor care se află în situaţii de urgenţă, acest lucru putând avea consecinţe fatale.

-Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Oricând persoana care poate avea nevoie de ajutor urgent poate fi o persoană dragă dumneavoastră.

-Apelarea nejustificată la numărul de urgenţă ţine ocupate atât liniile de urgenţă, cât şi operatorii 112, care ar putea prelua în acest timp urgenţe critice”, se arată pe site-ul sts.ro.

Conform legii, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 este considerată contravenție și se pedepsește cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Comments are closed.