Știri externe

Atac armat de proporții! Focuri de armă într-un club plin de petrecăreți

Un atac armat de proporții a avut loc în Oslo. Un bărbat a deschis mai multe focuri de armă într-un club plin de petrecăreți. Petrecerea nu s-a terminat deloc așa cum se așteptau, și cu decese și un număr mare de persoane grav rănite, care au ajuns de urgență la spital.

Bilanț tragic după atacul din Oslo

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 14 au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-un club de noapte din Oslo, destinat comunităţii LGBTQ. Până acum au fost declarate doar două decese, dar multe persoane sunt în stare gravă și nu se știe dacă au supraviețuit. Incidentul a fost unul extrem de grav, care a provocat panică mare.

Vezi și: Atac în Berlin: o mașină a intrat într-o mulțime de oameni. Bilanțul victimelor

Despre clubul cu pricina se spune că este „cel mai mare bar pentru gay şi lesbiene din Oslo”. Martorii spun că un bărbat a intrat, pur și simplu, în club și a scos o armă dintr-o geantă, după care a început să tragă orbește. Acesta avea două arme asupra lui, dar a apucat să folosească doar una. Bărbatul a fost reținut de poliție, iar armele au fost confiscate, dar nu se știe, încă, motivul exact al gestului crud la care a recurs.

„În total, 14 persoane primesc îngrijiri din partea personalului sanitar. Trei persoane sunt grav rănite”, a declarat şeful operaţiunilor poliţiei, Tore Barstad.

Se pare că 3 dintre cei 14 răniți sunt în stare gravă, iar pentru 6 dintre aceștia nu sunt detalii publice. Persoanele decedate au fost deja recunoscute de familie.

 

Parada LGBTQ în Oslo

Împuşcăturile s-au produs în jurul orei locale 01:00, dar atacul s-a extins pe mai multe locuri importante din centrul capitalei norvegiene: clubul gay London Pub, clubul de jazz Herr Nilsen şi un punct de vânzare pentru mâncare la pachet, iar peste tot se aflau mulți oameni.

Oslo urmează să organizeze chiar astăzi parada comunităţii LGBTQ. Toată Norvegia este în pregătire pentru marele eveniment la care va participa un număr mare de persoane. Evenimentul de noaptea trecută ar putea avea o legătură directă cu această sărbătoare, având în vedere că sunt multe persoane care i se opun, atacatorul putând fi una dintre ele.

 

 

Comments are closed.