Știri

Atenție, revine canicula în România! Avertizare meteo pentru următoarele trei zile

După câteva zile marcate de precipitații și instabilitate atmosferică accentuată, meteorologii anunță că revin temperaturile de foc și disconfortul termic ridicat. Duminică, 8 august, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare tip cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat valabilă pentru zilele de 9, 10 și 11 august.

Cod galben de disconfort termic ridicat

Meteorologii ANM anunță că în sud-vestul și sudul țării disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade.

Pe alocuri temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. De asemenea, trebuie să știți că în cursul zilei de duminică, 8 august, în vestul și sud-vestul țării disconfortul termic va fi în creștere și pe arii restrânse va fi caniculă.

Revine canicula! Avertizare meteo pentru următoarele trei zile

Semnificație cod galben, potrivit ANM: fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Prognoza meteo pentru Capitală

Meteorologii au emis și prognoza meteo pentru Capitală. Astfel, potrivit celor mai noi informații, în București vremea va fi călduroasă, caniculară, mai ales în a doua parte a zilelor următoare.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală  va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Valorile temperaturii maxime se vor situa între 34 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi, în general, de 18-21 de grade.

Cerul va fi în general senin, dar își vor face prezența și fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Astfel, intensificări ale vântului, averse şi descărcări electrice vor fi posibile îndeosebi în după-amiaza zilei de marţi, 10 august.

Comments are closed.