Știri

Atenție dacă urmează să călătoriți în această țară! MAE avertizează!

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească înspre sau dinspre Spania pe calea aerului. Informați-vă din surse oficiale înainte a pleca la drum, pentru a nu avea parte de neplăceri.

Atenționare de călătorie emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru români. MAE informează români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească înspre și dinspre Spania, cu avionul, că sindicatul SEPLA al piloților companiei aeriene Easyjet a anunțat organizarea unei greve în perioadele 12-14, 19-21 și 27-29 august.

Este important să țineți cont de acest aspect pentru că din cauza grevei ar putea exista blocaje ale curselor aeriene operate de compania aeriană în cauză.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor contractate, consultând paginile de internet de specialitate și oficiale și/sau contactând direct operatorul de zbor, în vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate.

Solicitați asistență consulară în caz de nevoie

Cetățenii români trebuie să știe că pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004. Apelul lor va fi redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cei care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și următoarele linii telefonice de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință: Consulatul General al Românei la Madrid: +34 669.362.202, Consulatul General al Românei la Barcelona: +34 661.547.853, Consulatul General al Românei la Sevilla: +34 648.212.169.

În urmă cu o săptămână mai multe organizații sindicale au anunțat prelungirea grevei însoţitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair, în fiecare săptămână, de luni până joi, începând cu 8 august şi până pe 7 ianuarie 2023, la cele 10 aeroporturi de pe care compania operează.

Comments are closed.