Știri

Atenție! Emailuri false în numele ANAF. Ce aveți de făcut în astfel de situații

A apărut o nouă metodă prin care hoții încearcă să-i păcălească pe români, folosindu-se, de această dată, de identitatea fiscului. Circulă pe Internet o serie de emailuri prin care contribuabililor li se aduce la cunoștință că au restanțe către ANAF, fiind îndemnați să le achite cât mai repede.

Semnal de alarmă din partea ANAF! Nu vă lăsați păcăliți

Prin intermediul unui mesaj pe Facebook, ANAF atenționează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt înștiințați că au plăți fiscale restante.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut, transmite ANAF.

Atenție! Emailuri false în numele ANAF. Ce trebuie să faceți

Hoții profită de campania de control efectuată de către ANAF în această perioadă, pentru limitarea evaziunii fiscale, și trimit românilor mesaje prin care îi atenționează că sunt datori.

Mai multe persoane au primit deja aceste mail-uri prin care li se spune să au plăți fiscale restante, să ia legătura cu banca și să plătească imediat impozitul.

Autoritățile atrag atenția cu privire la capcanele pe care ni le întind hackerii și la cât este de important să fim vigilenți. Cel mai sigur este să nu deschidem aceste mail-uri.

Încep controalele ANAF, de la 1 iulie 2022

Președintele ANAF a anunțat că începând cu data de 1 iulie, autoritatea va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane.

Lucian Ovidiu Heiuș a declarat că este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit.

În acest sens se vor face controale pentru a verifica dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute.

Comments are closed.