Magazin

Atenție la consumul de cireșe. Medicul Mihaela Bilic: “îngrașă teribil”. Topul fructelor pericol pentru siluetă

Sunt delicioase și se găsesc deja în piețele din România, dar sunt un pericol pentru siluetă. Fructele de sezon trebuie consumate cu grijă, în cantități potrivite, altfel ne vor face mai mult rău decât bine. Medicul Mihaela Bilic a făcut un top al celor mai dulci fructe, care ne aduc kilograme în plus, fără să ne dăm seama că ele sunt vinovate.

Atenție la consumul de cireșe!

Vara cireșele sunt o atracție, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Sunt nenumărate soiuri, toate gustoase, pe care avem tendința să le mâncăm fără măsură, in ideea că doar sunt fructe, ce rău ne pot face?

Ei bine, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că cireșele sunt primele în topul fructelor de sezon care îngrașă. Același efect asupra siluetei noastre îl mai au strugurii și pepenii.

La polul opus, spune medicul, sunt căpșunele care nu au risc pentru siluetă.

Pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă vor fi strugurii care bat orice. Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate.

Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte, a spus medicul Mihaela Bilic.

Ei bine, dacă obișnuiați să consumați cireșe fără griji, in ideea că sunt fructe și nu au cum să vă facă rău, este cazul să vă puneți o măsură. Cireșele sunt grele, un kilogram încape într-un castron, spune medicul, și sunt un pericol pentru siluetă.

Mihaela Bilic: Iaurturile cu fructe sunt deserturi

Mihaela Bilic a atras atenția că iaurturile cu fructe sunt, de fapt, deserturi. Un iaurt cu fructe conține două lingurițe de zahăr și intră în aceeași categorie cu budinca, orezul cu lapte, sau înghețata.

Medicul nutriționist vine și cu o soluție pentru cei care obișnuiesc să consume iaurt: Faceți diferența între iaurtul natur și iaurtul cu fructe, iar dacă tot e vară băgați-l la congelator și savurați-l sub formă de înghețată, în felul acesta îl mâncăm pe îndelete și ne bucurăm mai mult de el.

Comments are closed.