Știri

Atenție, șoferi! Ce trebuie să conțină kit-ul de siguranță auto. Se dau amenzi mari

Conform legislației în vigoare, toți șoferii din România trebuie să aibă în mașină un kit de siguranță auto, în caz contrar se pot alege cu amenzi mari. Vesta reflectorizantă este opțională, ceea ce înseamnă că nu veți fi sancționați de oamenii legii în momentul în care vă vor verifica kit-ul și vor descoperi că nu o aveți.

Ce trebuie să conțină kit-ul de siguranță auto

În realitate, conform legii, kit-ul se siguranță auto se referă la următoarele componente: trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendiu. Mulți șoferi aleg să țină în mașină și o vestă reflectorizantă pentru situații imprevizibile, accidente pe timp de noapte, când purtând vesta se vor face ușor vizibili.

Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte, au transmis reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Ultimele modificări ale legislației rutiere cu privire la kit-ul de siguranță auto au intrat în vigoare pe 27 februarie 2022. Este important de precizat că aceste noi modificări nu stabilesc ca măsură de sancționare o amendă majorată pentru lipsa lucrurilor din kit-ul de siguranță auto.

Amenzi mari pentru șoferii care nu au kit-ul de siguranță auto – omologat

Totuși, toți șoferii trebuie să știe că obligația conducătorilor de autovehicule care nu au în dotare, la momentul controlului efectuat, trusa medicala, două triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate, se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei.

Un alt aspect important este că, dacă cei mai mulți dintre șoferi nu sunt obligați să dețină și o vestă reflectorizantă, legislația rutieră în vigoare prevede însă obligația pentru conducătorii de autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenții la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Comments are closed.