Știri

Autoritățile au decis: Municipiul Constanța intră în scenariul roșu începând din noaptea asta

Municipiul Constanța întră în scenariul roșu începând din noaptea de 10 martie spre 11 martie 2021. Autoritățile au luat această decizie după ce rata de infectare cu Covid-19 a depășit 3 raportat la mia de locuitori.

Constanța intră în scenariul roșu

Măsura va fi valabilă timp de 14 zile în care constănțenii trebuie să respecte interdicțiile impuse de către autorități. De mâine restaurantele vor funcționa în sistem delivery, sau își vor primi clienții la terase, acolo unde este cazul.

Restaurantele din hoteluri vor continua să funcționeze dar doar pentru clienții cazați. Prefectul județului Constanța spune că incidenţa cazurilor de coronavirus, măsurată pentru ultimele 14 zile, în municipiul Constanţa a ajuns la 3,20 (996)/1.000 de locuitori, la nivel de judeţ – la 2,08 (1.600)/1.000 de locuitori.

Pe lângă restaurante, vor fi închise și sălile de spectacole, cinematografele, teatrele și sălile cu jocuri de noroc.

Grija noastră este aceea de a nu ajunge în pragul zonei de carantină. Aseară erau vaccinate 52.000 de persoane, inclusiv cu rapel. 80% dintre cadrele medicale s-au vaccinat. Reticienţa iniţială a medicilor s-a diminuat pe parcurs, a declarat Silviu Coşa, prefectul județului Constanța.

Facem precizarea că, în afară de Muncipiul Constanța, mai sunt în scenariul roșu localitățile Valu lui Traian, Vulturu și Crucea.

Și Municipiul București este în scenariul roșu, dar și Timișoara, împreună cu alte patru localități din județ. Autoritățile centrale au luat decizia de a prelungi starea de alertă în România, iar în plus, au limitat circulația pe timp de noapte începând cu ora 22.00. Până acum, circulația era restricționată începând cu orele 23.00. Premierul Florin Cîțu spune că s-a luat această măsură după modelul altor țări europene.

În ceea ce privește Paștele și sărbătorile Pascale, Klaus Iohannis a declarat că nu se ia în calcul un lockdown, dar că trebuie să fim vigilenți, să respectăm regulile, ca “să nu ne înecăm la mal”.

De asemenea, responsabilul cu campania de vaccinare a spus că este devreme să se facă previziuni cu privire la modul în care se va desfășura slujba de Înviere din acest an.

Comments are closed.