Știri

Avertisment ANM! Cod portocaliu și galben de inundații. Care sunt zonele vizate

Vremea se schimbă rapid la noi în țară. După temperaturi ridicate, soare și o atmosferă plăcută, au venit ploile de care parcă nu mai scăpăm. Meteorologii spun că zilele următoare vor fi extrem de neplăcute și au emis și coduri portocalii și galbene de inundații și vreme deosebit de rea.

Avertismente de inundații

Inundațiile deja încep să ne dea bătăi de cap, având în vedere că ploile nu se mai opresc de câteva zile și situația este din ce în ce mai dificilă. Hidrologii au emis alerte cod portocaliu și galben de inundații pentru o serie de râuri din sud-estul țării.

Institutul Național de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o serie de alerte cod portocaliu și galben de inundații pentru mai multe râuri din județele Constanța și Tulcea. Ploile sunt din ce în ce mai puternice din punct de vedere cantitativ și trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău.

Situație dificilă în Dobrogea

Până în această după-amiază, situația rămâne la fel de dificilă, pentru că sunt anunțate scurgeri mari pe versanți, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici. Nivelul râurilor mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Tulcea şi Constanţa, acestora, sunt vizate de depăşiri ale Cotelor de atenţie, motiv pentru care hidrologii au emis avertismente importante. Un cod portocaliu este valabil încă de marți seara și poate fi prelungit chiar și spre această noapte, în funcție de cum evoluează lucrurile.

Meteorologii anunță că în Dobrogea și Bărăgan apar ploi pe tot parcrusul acestei zile. Deși apare puțin și soarele, ploile vor începe și mai puternic spre după-amiază. În plus, vântul va fi extrem de puternic și va sufla cu viteze de până la 50-55 km/h la malul mării. Temperaturile mai scad puțin și se opresc pe la 13 grade. Vremea rămâne instabilă în toată țara cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni.

Comments are closed.