Știri

Avertisment ANM de cod portocaliu! Vin ploi și vijelii de proporții

Vremea o ia razna în toată țara. Zilele acestea am avut parte numai de vijelii și ploi puternice și se pare că nu scăpăm prea curând de ele. Meteorologii au emis un nou avertisment astăzi, printr-un mesaj Ro-Alert, prin care anunță că urmează ploi și vijelii puternice.

Vreme deosebit de rea în Capitală

Update: Vremea rea persistă în Capitală până la 18.30. Pompierii au anunțat că furtunile pot face ravagii și au transmis un avertisment prin care le cer oamenilor să evite deplasările în intervalul 17.00-18.30, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Vremea în țara noastră continuă să fie extrem de neplăcută. Chiar dacă este vară deja și ar trebui să ne bucurăm de vreme plăcută, în ultima perioada am avut parte numai de vijelii și ploi, care nu au de gând să dispară prea curând.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică de cod portocaliu de vreme rea, valabilă până la ora 17.30, dar cu posibilitatea de a fi extinsă. Este vizat Municipiul București, zonă pe care oamenii ar trebui să o evite dacă deplasarea nu este tocmai urgentă.

Sunt semnalate frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelie. Sunt așteptate acumulări de până la 40 l/mp si riscul de cădere a pomilor este foarte ridicat. Se intervine deja în București pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Sunt vizate străzile Ceahlău, Mănăstirea Cașin, Emanoil Ionescu, Jandarmeriei, Modrogan și de pe bulevardul Kiseleff.

Comments are closed.