Știri

Avertisment ANM de ultimă oră! Canicula lovește toată România

Vremea în România continuă să fie extrem de schimbătoare. Dacă într-o zi este cald, ziua următoare plouă și este extrem de instabilă atmosfera. Se pare că lucrurile nu revin la normal prea curând și vreme nu seamănă deloc cu una de vară, iar Meteorologii au emis un nou avertisment important. Canicula lovește întreaga țară!

Temperaturile cresc radical în toată țara

În toată țara, vremea a fost mai rece decât zilele trecute. Deși ne-am obișnuit cu temperaturi extrem de ridicate, se pare că ziua de joi nu a fost la fel de toridă. Nu trebuie să ne îngrijorăm, însă, pentru că temperaturile extrem de ridicate se întorc în România. Ziua de vineri va fi una caniculară, cu temperaturi apropiate de 40 de grade Celsius.

Vezi și: Meteorologii sunt în alertă! Un val de căldură african lovește România: „Primul cod roșu de caniculă”

Astăzi, temperaturile nu vor depăși 30 ° în niciun regiune din țară, iar instabilitate atmosferică este la ordinea zilei. Sunt așteptate averse şi descărcări electrice în regiunile sud-vestice şi izolat în rest, potrivit specialiștilor de la ANM. Vântul va sufla, în mare parte, Slab și moderat, dar spre seară sunt posibile intensificări. Sunt așteptate și câteva precipitații în Capitală noaptea, dar scăpăm de toate acestea vineri .

Călduri insuportabile de vineri

De vineri, temperaturile vor fi extrem de ridicate majoritatea regiunilor din țară. Iar dacă va mai sufla vântul slab și vor cădea câteva precipitații la munte, aerul tot va fi irespirabil, iar atmosfera extrem de încărcată.

Sâmbătă, 25 iunie 2022, temperaturile cresc tot mai mult la noi în țară. Vor fi înregistrate chiar și 40 °, mai ales în zona Olteniei, de unde și nopțile vor fi extrem de călduroase. Sunt așteptate câteva ploi la munte, chiar și cu descărcări electrice și grindină.

 

Comments are closed.