Știri

Avertizare ANM de vreme rea și viscol! Cod galben de ninsori și polei

Vremea în țara noastră este una extrem de neplăcută. De câteva zile, temperaturile au scăzut radical și atmosfera a devenit una mohorâtă în majoritatea regiunilor din țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de ninsori abundente, polei și intensificări puternice ale vântului.

Cod galben pentru 14 județe

În ultima perioadă au fost emise mai multe avertismente de vreme rea și se pare că acum au mai făcut un anunț important. Specialiștii de la ANM au emis un cod galben de ninsori însemnate, polei și viscol pentru mai multe zone din estul, sudul și sud-estul țării. Până miercuri seara, vremea continuă să fie extrem de grea.

Vezi și: Informare meteo de vreme rea: ploi, lapoviță și ninsoare, vânt puternic. Care sunt zonele afectate


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Până în această seară, la ora 18.00, sunt anunțate ninsori considerabile, cu ger, viscol și ploi puternice. Astfel, sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila și zone din județele Harghita, Covasna, Buzău, Ialomița și Călărași. Potrivit meteorologilor, în acest interval se va depune un strat considerabil de zăpadă.

Se va forma polei

Pentru că va ploua, va fi lapoviță și temperaturile vor fi extrem de scăzute, se va forma polei în multe zone, motiv pentru care specialiștii le recomandă șoferilor să fie prudenți, mai ales celor care circulă prin zona Moldovei. În zonele înalte, zăpada va fi viscolită din cauza vântului puternic și vizibilitatea va scădea.

În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h. Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în Dobrogea, unde temperatura va scădea considerabil. Până la ora 16.00, județele Constanța și Tulcea se află sub alertă cod galben de vânt puternic. În acest interval se vor semnala, local și temporar, intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h. Aerul va fi unul foarte rece și atmosfera mohorâtă.

Comments are closed.