Știri

Avertizare meteo de vreme rea! Se-ntorc frigul și ploile

Meteorologii au emis o avertizare meteo de vreme rea. Aceasta intră în vigoare de duminică, 21 martie 2021, de la ora 23.00, și este valabilă până marți, 23 martie, ora 10.00. Sunt prognozate precipitații însemnate cantitativ, vânt și vreme deosebit de rece.

Avertizare meteo de vreme rea

Primăvara și soarele mult așteptat sunt încă departe de țara noastră. Administrația Națională de Meteorologie anunță frig, intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ploaie în cea mai mare parte a țării.

Vremea se va menține extrem de rece până vineri, 26 martie 2021, timp în care se vor înregistra temperaturi negative dimineața și noaptea. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Potrivit informării meteorologice, în intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Ninsori slabe în Transilvania

Vor mai fi precipitații sub formă de ninsoare, dar slabe cantitativ, care se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Prognoza meteo pentru Capitală

În Capitală vremea va fi închisă și deosebit de rece. Vor fi precipitații moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp) sub formă de lapoviță, ninsoare – în special în dimineața zilei de luni (22 martie), dar și sub formă de ploaie.

Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Comments are closed.