Știri

Avertizare meteo pentru sâmbătă, 27 februarie 2021! Unde se întorc ninsorile

Sâmbătă, 27 februarie 2021, de la ora 06.00 intră în vigoare o informare meteorologică de vânt puternic. Atenționarea este valabilă până luni, 1 martie, la ora 12.00.

Avertizare meteo pentru 27 februarie 2021

Este avertizare meteo valabilă pentru toată țara. Meteorologii au emis o informare de intensificări ale vântului care se va menține până luni, 1 martie, la ora 12.00.

Potrivit informațiilor publicate de Administrația Națională de Meteorologie, vântul se va intensifica treptat începând din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă, (26/27 februarie), la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării.

În zilele de duminică, 28 februarie, respectiv luni, 1 martie, se vor semnala intensificări temporare ale vântului îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte. Potrivit informării meteo, acolo se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h.

Meteorologii anunță ninsori la munte

La munte va ninge în acest weekend! Meteorologii anunță precipitații în general la altitudini mai mari de 1500 m, unde vor fi intervale în care va ninge. De asemenea va ninge și în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie).

După câteva zile care ne-au adus temperaturi de primăvară, se pare că se întoarce frigul în România. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Potrivit prognozei, începând cu data de 27 februarie, media minimelor va coborî până spre 1 grad, apoi în a doua săptămână, adică din 1 martie, se va menține la valori, în medie, de 0…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 01 – 06 martie.

Totuși, specialiștii spun că iarna aceasta a fost una dintre cele mai blânde și că se schimbă anotimpurile în România.

Comments are closed.