Magazin

Avertizarea medicilor dermatologi, stați în case sau foloșiți protecție solară

Schimbările bruște de temperatură provoacă pe lângă riscul unor răceli sau viroze respiratorii și arsuri ale pielii. Tendința oamenilor este să poarte haine cu mânecă scurtă. Însă spre deosebire de alți ani, perioada de izolare în case de mai bine de 1 an, găsește pielea destul de nepregătită.

Chiar dacă nu este un soare arzător acesta poate provoca arsuri ale pielii, care se pot agrava dacă nu ne protejăm cum trebuie.

Stați în case sau folosiți haine cu mânecă lungă sau factor de protecție FPS 50

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Aceasta are nevoie de o trecere treptată spre soare, prin urmare în zilele însorite este bine să țineți cont că este foarte bine ca ieșirile afară să se facă cu haine subțiri cu mânecă lungă și la fel și pentru zona picioarelor.

Dacă nu puteți purta folosiți cremele de protecție solară pentru a evita arsurile.

Explicația este simplă: pielea nu mai este pregătită, dupa 1 an de izolare se adaptează mai greu la lumina soarelui care oricum tinde să fie din ce în ce mai nocivă.

Medicii dermatologi spun că deja se confruntă cu cazuri grave de arsuri solare, iar riscurile sunt mari.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.