Știri externe

Avion NF-5 al aviației turce, prăbușit în provincia Konya/Pilotul a decedat

Un avion NF-5 al echipei de acrobații aeriene din cadrul Forțelor Aeriene Turce s-a prăbușit miercuri în provincia Konya din centrul Turciei, în cursul unui zbor de antrenament, relatează agenția de știri Anadolu.

O postare pe contul de Twitter al Ministerului Apărării Naționale de la Ankara menționează că un avion NF-5 s-a prăbușit miercuri, în jurul orei locale 14:15, în cursul unui zbor de antrenament. Momentan nu se cunosc cauzele producerii tragediei soldate cu decesul pilotului.

Începând din 1987, Turcia a achiziționat, la mâna a doua, peste 200 de avioane ușoare de luptă F-5A/B și NF-5A/B Tiger II, însă majoritatea au fost retrase din uz în ultimii ani. În acest moment, Forțele Aeriene Turce dispun de aproximativ 20 de aparate de zbor versiunile NF-5A/B, modernizate după anul 2000, care sunt în continuare folosite echipa de acrobații aeriene Turkish Stars.

Știre în curs de actualizare.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.