Știri

UPDATE/Avion prăbușit în Mureș. Pilotul s-a catapultat

UPDATE/Declarațiile primarului localității unde s-a prăbușit avionul militar. El spune că se afla împreună cu viceprimarul când a auzit zgomotul produs de avionul care era în picaj.

Știrea inițială. Un avion s-a prăbușit în județul Mureș. Este vorba despre un MIG 21 care afectua un zbor de antrenament. Potrivit primelor informații, avionul a decolat din Câmpia Turzii.

Avion prăbușit în Mureș

UPDATE/ Primarul comunei în care s-a prăbușit avionul militar a făcut declarații la Digi24.

Ne-am uitat pe cer, am văzut avionul și am văzut că are și o direcție mai haotică, cred că avea și o dâră de foc după el. Totul s-a întâmplat atât de repede, imediat am văzut că se îndreaptă cu botul spre pământ și am zis «gata, pică!». Era la o înălțime joasă, am văzut că în momentul ăla pilotul s-a catapultat și imediat am plecat spre direcția respectivă, a declarat Dinu Dumitru Cotoi.

Avionul tip MIG 21 s-a prăbușit în localitatea Dedrad din județul Mureș. Din primele informații rezultă că pilotul s-a catapultat și a reușit să scape cu viață. El a fost preluat de către un echipaj SMURD și transportat la spital.

Aeronavă MiG 21 LanceR prăbușită în județul Mureș
Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Avionul efectua un zbor de instrucție

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Comments are closed.