Știri

Bani de la stat pentru această categorie de români. Cine primește 500 lei/lună

Bani de la stat pentru consumatorii vulnerabili de energie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat cu 115 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 12 abțineri. Concret este vorba despre acele ajutoare de căldură care se acordă românilor cu posibilități materiale limitate.

Ajutor financiar de 500 lei/lună

În expunerea de motive a proiectului se arată că acesta stabileşte criteriile de încadrare în categoria consumatorilor vulnerabili de energie şi reglementare a măsurilor de protecţie socială pentru acestea şi în special accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esenţiale ale gospodăriei în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei energetice.

Ajutoarele financiare se acordă pentru încălzirea locuinței, pentru consumul de energie pentru acoperirea unei părţi din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului, pentru achiziţionarea în cadrul unei locuinţe de echipamente eficiente din punct de vedere energetic pentru iluminarea, răcirea, încălzirea şi asigurarea apei calde de consum în locuinţă, pentru achiziţionarea de produse şi servicii în vederea creşterii performanţei energetice a clădirilor ori pentru conectarea la sursele de energie.

Ajutoarele de încălzire se acordă în urma unui dosar pe care solicitanții trebuie să îl depună la primăria de care aparțin. Trebuie să știți că a fost eliminată categoria de beneficiari pe criteriul vârstei, și au rămas celelalte categorii, după cum urmează: consumatorii izolați, cei cu probleme de sănătate și cei care nu au venituri.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Ajutoarele de încălzire se acordă pentru gaze naturale, încălzire electrică, energie termică, și pentru lemne/combustibili petrolieri.

Începând cu data de 03.12.2020, s-au modificat limitele de venituri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, conform prevederilor OUG nr.208/2020 pentru modificarea OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, după cum urmează:

Pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie termică, limita de venit net mediu lunar pe membru de familie se modifică de la 786 lei la 800 lei.
Pentru ajutoarele pentru încălzirea locuinței cu combustibili solizi, gaze naturale și energie electrică limita de venit mediu lunar pe membru de familie sau pentru persoana singură se modifică de la 750 lei la 800 lei.

Comments are closed.