Știri

Bani de la stat pentru acești români! Cine este vizat de ajutorul financiar de la Guvern

Se dau bani de la stat pentru acești români! Ajutor financiar pentru pensionarii și salariații cu venituri mici. Criza prețurilor la produsele alimentare se resimte tot mai tare în buzunarelor, iar Executivul încearcă să ofere un ajutor românilor. Iată ce pregătesc guvernanții pentru populație.

Bani de la stat pentru acești români

Executivul ia în calcul să acorde bani pensionarilor și salariaților cu venituri sub 1500-1600 de lei. Potrivit Antena 3, în cazul în care proiectul va fi adoptat, nu va fi o alocare lunară, ci o sumă oferită o singură dată.

Deocamdată nu se știe care va fi valoarea acestui ajutor alocat de la Guvern. Sprijinul financiar de la stat va urma modelul celui din iarnă, când pensionarii au primit ajutor pentru a se descurca în contextul scumpirilor la utilități și alimente.

Banii ar urma să ajungă la populație la jumătatea anului, după rectificarea bugetară. Potrivit Institutului Național de Statistică, ne confruntăm cu cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Inflația a ajuns la un record de 13,8%.

Banca Naţională a României a majorat prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 6,7% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate săptămâna trecută de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Conform BNR, pe termen mediu presiunile inflaţioniste asociate costurilor de producţie sunt anticipate a se diminua gradual, dar efectele acestora vor persista pe o perioada de 12 luni la nivelul ratei anuale a inflaţiei IPC.

IRCC se apropie de ROBOR. Cresc ratele românilor

Guvernatorul BNR prognozează că IRCC se va apropia de ROBOR la 3 luni și chiar va depăși acest indice. ROBOR la 3 luni este indicele în funcție de care este calculat costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă obținute înainte de luna mai a anului 2019.

S-ar putea ca atunci când inflația se duce în jos și dobânzile scad, IRCC să rămână mai sus decât ROBOR. S-ar putea. Avem doi indicatori, populația are posibilitatea să aleagă. Nu se întâmplă miracole în economie. Niciunul nu este soluția perfectă. După mine, e bine să rămână și IRCC și ROBOR, a declarat Isărescu.

IRCC, sau cu alte cuvinte, Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor a fost o solutie geniala gandita de catre Guvernul Romaniei pentru ROBOR-ul care tot crestea de la o luna la alta inca din 2018 si care influenteaza creditele cu dobanzi variabile.

Comments are closed.