Știri

Bani pentru artiștii afectați de pandemie. Guvernul a decis astăzi

Artiștii afectați de pandemie vor primi, în continuare, sprijin din partea statului. Joi, 3 iunie 2021, Guvernul a adoptat Ordonanța Guvernamentală prin care se extinde acordarea indemnizației pentru cei care au realizat venituri înainte de pandemie (starea de urgență), în baza unor contracte pe drepturi de autor și drepturi conexe.

Bani pentru artiștii afectați de pandemie

Anunțul a fost făcut joi, de către premierul României, Flori Cîțu. Acesta a precizat că indemnizația se va acorda doar persoanelor care au beneficiat pe perioada stării de urgență sau alertă, de indemnizația pentru întreruperea activității.

Este o cerință special din mediul cultural de a extinde plata acestei indemnizații. Acest lucru, cred, se extinde până la finalul stării de alertă, trei luni după aceea și se acordă pentru drepturi de autor și drepturi conexe, artiștii, a spus premierul Florin Cîțu.

Cu alte cuvinte, artiștii români afectați de pandemie vor primi, în continuare, indemnizația de 41,5% din salariu mediu brut.

Indemnizația se acordă profesioniștilor și altor persoane care au realizat venituri înaintea instituirii stării de urgență în baza unor contracte pe drepturi de autor și drepturi conexe.

Măsuri de relaxare a restricțiilor

La 1 iunie, autoritățile au luat o nouă serie de măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii virusului. Astfel, pentru că numărul de infectări a scăzut îmbucurător, CNSU a decis că barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri vor fi deschise până la orele 24.00, la capacitate de 50%, sau la capacitate de 70%, dar vor avea acces doar cei vaccinați cu ambele doze.

S-au deschis piscinele și locurile de joacă din spații închise, la 70% din capacitatea maximă a spațiului, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Purtarea măștii la birou nu mai este obligatorie dacă în încăpere nu sunt mai mult de cinci oameni și toți sunt vaccinați.

Tot de la 1 iunie, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori până la 25% din capacitatea maximă a spațiului, atât la interior cât și la exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Comments are closed.