Știri

Bani pentru românii care vor o mașină nouă! Ce sumă îți dă statul român

Vești bune pentru românii care vor să-și cumpere o mașină nouă. Statul îi ajută cu o sumă de 2.200 de euro de care aceștia pot beneficia prin programul Rabla. Condiția este să achiziționezi o mașină nouă și să o dai pa schimb pe cea veche care va ajunge la casat.

Bani pentru românii care vor mașină nouă

Ministrul Mediului a anunțat majorarea bugetului pentru programul Rabla Clasic, ceea ce înseamnă prime mai mari pentru românii care își casează mașinile.

Potrivit lui Barna Tanczos, în 2021, prima de casare acordată în Programul Rabla Clasic crește de la 6.500 de lei la 7.500 de lei. În același timp, bugetul pentru Programul Rabla Plus se va dubla până la 400 de milioane de lei.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, de către Barna Tanczos – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Anul acesta vom modifica prima de casare din program şi o să majorăm de la 6.500 la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro, care se vor plăti acelor persoane care predau o maşină înmatriculată, se înscriu la dealer, se casează maşina, se radiază şi se scot din circulaţie maşinile vechi, poluatoare, a declarat Barna Tanzcos.

Cum poți primi ecobonusuri

În același timp, oficialul a spus că, în cadrul aceluiași program, există două ecobonusuri care vin în completarea sumelor primei de casare și în sprijinul acelor achiziții prin care se pot achiziționa mașini cu tehnologii hibrid.

Aici, ecobonusul se majorează de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar în cazul ecobonusului GPL, cu emisii sub 96 grame de CO2, se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei, a mai spus Tanczos.

Ministrul Mediului a declarat că vrea cât mai multe mașini electrice care să circule pe șoselele României și asta pentru a diminua impactul poluării provenite de la emisiile de CO2 de la autovehicule.

În același timp, Tanczos a precizat că valoarea primelor de casare acordate în programul Rabla Plus rămâne aceeași. Este vorba despre 10.000 de euro pentru mașinile 100% electrice și aproximativ 4.500 de euro pentru cele hibrid plug-in, cu condiția să nu fie mai mult de 50% din valoarea mașinii achiziționate.

Comments are closed.