Știri

Bebeluș mort la botez. Ce au spus medicii despre copilul care a intrat în stop cardio-respirator

Bebeluș mort la botez. Copilul care a intrat în stop cardio-respirator atunci când a fost băgat în cristelniță a murit. Explicațiile medicilor.

O dramă în această familie din Suceava, care și-a pierdut bebelușul după botez. La acest moment, polițiștii au deschis un dosar penal in rem și urmează să facă o altă încadrare juridică a faptei după decesul copilului.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. Se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a explicat aseară doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Bebeluș mort la botez

Aseară, după ce a fost dus la spital, medicii au constatat că starea bebelușului era foarte gravă.

Director medical la Spitalul de Copii Galaţi a explicat:

„Starea generală a fost gravă încă de la primirea în serviciul nostru. În urma investigațiilor imagistice s-a evidențiat un hematom subdural mare, cu efect masiv de masă și cu herniere, motiv pentru care a fost transferat de urgență la spitalul Grigore Alexandrescu, secția neurochirurgie.”

Băieţelul de 5 luni era crescut de o mătușă, pentru că părinții sunt plecați din țară.

„A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt, în urma rezultatelor acesteia și a expertizei medico-legale urmând a se concluziona dacă în cauză este vorba despre săvârșirea unei fapte de natură penală”, a declarat Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi.

Copilul a ajuns la spital în stare extrem de gravă după ce a facut stop cardio-respirator duminică, 31 ianuarie, după botezul de la Biserica “Sf. Constantin și Elena” din Suceava. Bebelușul a fost intubat și ventilat mecanic, dar și operat, însă medicii nu i-au putut salva viața.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat ca bebelusul a fost scufundat complet in apa, aratand ca “botezul se face prin intreita cufundare, dupa randuielile Bisericii”, conform informațiilor din Monitorul de Suceava.

“Dupa cateva minute preotul a sesizat ca s-a molesit, a anuntat imediat la 112 si a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.