Magazin

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea mașinii de spălat vase, recomandat de producători

Mașina de spălat vase are și ea nevoie de îngrijire specială, ca orice aparat electrocasnic. Bicarbonatul de sodiu îți poate sări în ajutor și de această dată. Ocazional, mașina de vase trebuie curățată de grăsimea, săpunul și resturile alimentare care se acumulează de-a lungul timpului.

Așa, scapi de germeni, dar prelungești și speranța de viață și eficiența aparatului.

De ce ai nevoie ca să cureți în profunzile mașina de spălat vase? Este ieftin și ușor! Vei folos: apă caldă, oțet, bicarbonat de sodiu. Vei mai putea avea nevoie de o periuță, merge și una de dinți uzată, mănuși de protecție, o cârpă din microfibră și scobitori. Acestea te vor ajuta să scoți resturile ascunse în diferite cotloane ale mașinii.

Pașii pentru curățarea mașinii de spălat vase cu bicarbonat

Durează foarte puțin să cureți mașina de vase, iar treaba grea o face tocmai mașina. Tu trebuie doar să pui ingredientele în ea și să o pornești, iar la final te vei bucura de un aparat ca nou!

1. Scoateți totul din mașina de vase

Ca să fie cât mai ușor de curățat, se scot toate rafturile, suporturile de ustensile și filtrele. Lasă mașina să fie cât mai goală, ca să o cureți perfect. Accesoriile merg și ele spălate foarte ușor, cu un amestec de apă caldă și 1 cană de oțet. Lăsați-le la înmuiat cel puțin 30 de minute.

2. Curățați toate resturile

Verificați dacă există resturi alimentare care s-ar putea ascunde în interior. Verificați toate orificiile, filtrul și dozatorul mașinii de spălat vase, folosind scobitori sau o periuță de dinți pentru a curăța toate crăpăturile în profunzime.

3. Rulați un ciclu de spălare cu apă fierbinte și oțet

Umpleți un castron cu o cană de oțet și puneți-l pe fundul mașinii de spălat vase goale. Setați mașina de spălat vase să funcționeze pe un ciclu de apă cât mai fierbinte. Oțetul va scoate și va descompune toate rezidurile, grăsimile și resturile de detergent.

4. Porniți din nou mașina, cu bicarbonat de sodiu

După ce ați curățat mașina de spălat vase cu oțet, scoateți vasul și presărați bicarbonat de sodiu pe fundul mașinii de spălat vase. Rulați un ciclu scurt de spălare. Bicarbonatul va îndepărta petele, va dezinfecta și împrospăta mașina de spălat vase. Rezultatul? O mașină de spălat vase strălucitoare, strălucitoare, care miroase atât de curat.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea mașinii de spălat vase, recomandat de producători

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea mașinii de spălat vase, recomandat de producători

Cum te asiguri că ai distrus bacteriile din mașina de spălat vase

După ce ai folosi aceste soluții, treci la ultimii pași, ca să fii complet sigur că aparatul este dezinfectat 100%.

5. Porniți un ciclu de igienizare

Verificați manualul de instrucțiuni dacă mașina are o setare specială pentru igienizare și porniți un astfel de program. În cazul în care nu există (nu toate mașinile au) lăsați să meargă un program complet la cea mai înaltă temperatură. Așa veți îndepărta orice urmă de oțet sau de bicarbonat din ea și vă veți asigura că e limpezită.

6. Tot cu bicarbonat se poate șterge și exteriorul mașinii de vase

Un amestec din detergent de vase, apă, oțet și bicarbonat de sodiu este perfect pentru curățarea mașinii de spălat. Dacă aveți mașina din oțel inoxidabil, e posibil ca bicarbonatul să fie abraziv, așa că testați soluția într-un colț ascuns, înainte de o curăța pe toată suprafața.

Ștergeți bine cu o cârpă de microfibră și această soluție toată suprafața mașinii. Insistați la panoul de control și la mânare. Apoi ștergeți cu o cârpă uscată.

Producătorii de mașini de spălat vase recomand să curățați profund interiorul mașinii de spălat vase o dată la șase luni pentru a menține funcționarea optimă. De asemenea, lunar, e bine să porniți un program de igienizare cu mașina goală, fără detergent, sau o spălare la cea mai înaltă temperatură.

Vedeți și în acest video o metodă de curățare a mașinii de spălat vase cu bicarbonat de sodiu:

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.