Știri externe

Biden a suspendat decizia reducerii trupelor americane din Germania

Administrația Biden a suspendat decizia reducerii trupelor americane din Germania. Această decizie i-a aparținut lui Donald Trump. Decizia este momentan suspendată pentru reevaluare.

A fost inițiată procedura de reevaluare completă, deși fostul președinte Trump luase o decizie drastică

Generalul Tod Wolters, şeful Comandamentului SUA pentru Europa şi comandant suprem NATO pentru Europa a anunțat că decizia de a reduce numărul militarilor americani din Germania a fost suspendată pentru reevaluare completă.

Planificarea precedentă, aflată în curs pentru iniţiativa precedentă, a fost suspendată pentru ca secretarul Apărării şi actuala Administraţie să poată efectua o reevaluare completă asupra a tot ceea ce s-a întâmplat până când a preluat atribuţiile secretarul Lloyd Austin”, a precizat generalul Tod Wolters, potrivit Politico.

Generalul Wolters a ținut să precizeze că după reevaluare nu se știe de nouă decizie ar putea fi luată de administrația Biden, însă vor fi elaborae noi planuri când evaluarea este terminată pe deplin.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Noua Administraţie a SUA a anunţat că trebuie să realizăm o reevaluare completă, în toate domeniile. Iar apoi, după evaluare, vom începe elaborarea noilor planuri, a precizat oficialul militar.

Donal Trump decisese să retragă o mare parte din soldații americani din Germania. Această măsură a fost luată de fostul președinte al SUA pe post de pedeapsă pentru că Germania avea politici prea stricte și modeste cu privire la chetuielile militare, lucru care îl deranja profund pe fostul lider american.

Astfel, potrivit deciziei luate de Trump, dintre cei circa 36.000 de militari desfăşuraţi în prezent în Germania, aproximativ 6.400 ar fi trebuit să se întoarcă în Statele Unite ale Americii, iar alţi 5.600 să fie relocați în alte ţări ale NATO.

Comments are closed.