Știri Sănătate

Bilanț coronavirus 17 iunie. Cel mai mic număr de infectări din aprilie 2020

Situația din țara noastră pare să evolueze spre bine. Deși pandemia încă este o amenințare, se pare că lucrurile sunt sub control și restricțiile adoptate până acum au fost utile și au lăsat o amprentă pozitivă asupra țării noastre. Bilanțul covid de astăzi, 17 iunie, este unul pozitiv. A fost identificat cel mai mic număr de infectări din aprilie 2020.

Bilanț pozitiv pe 17 iunie 2021

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 87 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Din aprilie 2020, nu a mai fost identificat un număr atât de mic de cazuri noi, ceea ce înseamnă că veștile pentru țara noastră sunt tot mai bune și restricțiile adoptate de autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei s-au dovedit a fi utile.

Mai mult, față de ziua anterioară, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat doar 5 noi decese asociate COVID-19, 82 din numărul total de 86 fiind anterioare intervalului mai sus menționat.

În plus, 81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

România a vaccinat 25% din populaţia eligibilă

Campania de vaccinare este în plină desfășurare și oamenii par să aibă tot mai multă încredere în imunizare. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva noului coronavirus, a declarat că acoperirea vaccinală la nivelul întregii Românii este, în acest moment, de aproape 25% din populaţia eligibilă.

Specialistul a explicat că este necesară creșterea numărului de medici de familie care să realizeze vaccinul. În momentul de față, doar puțin peste 2300 de cabinete de familie imunizează.

“Este important să creştem numărul de cabinete de medicină de familie în care se vaccinează. Sunt, în momentul de faţă, peste 2.360 de cabinete de medicină de familie care au activitate de vaccinare, cele mai mult primind vaccin de la compania Johnson & Johnson şi s-au administrat până la acest moment peste 167.000 de doze de vaccin în cabinetele de medicină de familie.”, a declarat medicul.

Cea mai mare rată de vaccinare este în Capitală, de 45% din populaţia eligibilă, urmat de Cluj, cu peste 41% rată de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă.

Comments are closed.