Știri

Breaking: Sorin Oprescu, dat în urmărire generală! A părăsit țara înainte de a-și afla sentința

UPDATE/ Poliția Română l-a adăugat pe fostul primar Sorin Oprescu pe lista persoanelor date în urmărire. Sorin Oprescu a părăsit România în urmă cu două săptămâni. Vineri, 13 mai, fostul primar al Capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită.

Se pare că Sorin Oprescu nu este în țară. El ar fi părăsit România în urmă cu două săptămâni, pe la Giurgiu.

Știrea inițială. Este știrea zilei în România! Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare. Decizia judecătorilor este definitivă. Sentința a fost pronunțată vineri de Curtea de Apel București. În același dosar a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Este vorba despre un dosar din 2015.

Sorin Oprescu – condamnat la închisoare

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, iar șoferul lui a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată vineri de Curtea de Apel București.

Mai mult decât atât, Instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

În același dosar, fostul director din Primăria București Popa Bogdan Cornel a fost condamnat definitiv la 11 ani și 6 luni de închisoare.

Aceasta este o pedeapsă majorată faţă de cea pe care a primit-o Sorin Oprescu în primă instanţă, în mai 2019, respectiv cinci ani şi patru luni de închisoare. În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi: Niţă Ion – 7 ani și 10 luni, Benghalici Claudiu – 6 ani și 6 luni, Popa Bogdan – 11 ani și 6 luni, Constantinescu Mircea Adrian – 6 ani și 10 luni, Șupeala Florin – 4 ani.

Sorin Oprescu a primit dublu față de pedeapsa din primă instanță

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

La data de 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

Sorin Oprescu a condus Primăria Generală a Capitalei din 2008 până în 2015, când a fost arestat preventiv. Judecătorii Curții de Apel București au dublat pedeapsa primită de acesta în primă instanță.

Comments are closed.