Știri

Cadourile de 8 martie în școli. Sunt sau nu permise

Situația din țara noastră continuă să fie una extrem de dificilă din cauza pandemiei de coronavirus, iar oamenii sunt stresați din această cauză și se tem că ar putea contracta virusul din diferitele lor activități. În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult despre zilele de 1 și 8 martie și cadourile care se oferă în această perioadă în școli. În acest context, ministrul Educației a făcut precizări importante.

Cadourile de 8 martie, permise în școli

Înainte de 1 martie, s-a vorbit tot mai mult despre probabilitatea ca oferirea mărțișoarelor și a florilor să fie interzisă în școli, din cauza faptului că cei mici ar putea interacționa cu ceilalți și nu ar preveni răspândirea virusului și situația se va complica.

Totuși, specialiștii au decis că este în regulă să se continuă aceste tradiții, în condițiile în care se respectă distanțarea socială și se evită interacțiunea directă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că este ceva normal să se ofere diferite cadouri în școală, ca întotdeauna, în condițiile în care se respectă regulile în vigoare și avem control asupra situației.

Ministrul a explicat că pe 1 s-au respectat regulile specifice acestei perioade și nu s-au descoperit cazuri cu probleme, motiv pentru care nu este nevoie să fie luate măsuri suplimentare în vederea zilei de 8 Martie.

”Din această perspectivă (a zilei de 1 Martie – n.r.) o situaţie de normalitate şi, din semnalele pe care le avem, s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacţiunilor generate de această zi mai specială. Nu avem cunoştinţă să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială. Nu avem motive, nici semnale, nici solicitări de schimbare pentru 8 Martie”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Fără mănuși de protecție de 8 martie

O altă idee despe care s-a tot vorbit a fost folosirea mănușilor atunci când sunt oferite mărțișoarele sau florile în școli cu ocazia celor două zile importante. Astfel, el a declarat că nu este de acord cu astfel de măsuri, având în vedere că specialiștii nu au ridicat o astfel de problemă și nu au făcut nicio recomandare în acest sens. El încurajează respectarea măsurilor de prevenire, purtarea corectă a măștii și vaccinarea populației.

Conform declarațiilor ministrului, în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat 405 infectări în rândul elevilor şi un număr de 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

Comments are closed.