Știri Sănătate

Calculează-ți greutatea ideală! Vezi cât trebuie să cântărești în funcție de înălțime

Cu toții ne dorim să avem o greutate ideală. Totuși, trebuie să știm că asta nu înseamnă mereu că trebuie să avem kilograme puține, pentru că sunt luate în calcul mai multe detalii atunci când vine vorba de cât căntărim. Cel mai important criteriu este înălțimea, în funcție de care ar trebui să fie și greutatea.

Ce greutate trebuie să avem

De multe ori ne întrebăm care este greutatea noastră ideală, în funcție de înălțime. Obezitatea este una dintre cele mai întâlnite boli ale momentului și vedem în jurul nostru mulți oameni care se luptă cu kilogramele în plus și încearcă să scape de ele, pentru a ajunge să fie mulțumiți de felul în care arată.

Greutatea fiecărui om diferă în funcție de diferite criterii, însă cel mai important este înălțimea. În tabelul de mai jos găsiți mai multe valori, în funcție de cât de înalți sunteți. Circula, la un moment dat, mitul care susținea că greutatea trebuie să fie cu 10 mai mică decât înălțimea pe care o ai, însă valorile diferă și în funcție de sex.

Există și mai multe calculatoare care te ajută să afli valorile exacte. Astfel de aplicații iau în calcul înălţimea, sexul şi vârsta.

Cum să mănânci fără să te îngrași

Cu toții vrem să știm care este secretul unei siluete perfecte. Totuși, trebuie să înțelegem că putem mânca fără să ne îngrășă, dar ideea este cantitatea pe care o consumăm. Este important, în primul rând, să avem un program de masă. Ideea este să mâncăm la ore fixe, nu haotic, oricând apucăm. Evitați consumul de alimente grele seara.

Mănâncă încet și în cel puțin 20 de minute. Organismul are nevoie de timp la masă și, cu cât mănânci mai repede, cu atât mai mult ți se va părea că nu te saturi. Prelungirea mesei nu înseamnă și mărirea cantității de alimente, ci doar a timpului în care le consumăm.

Foarte importantă este și hidratarea. Trebuie să consumăm multe lichide pe parcursul unei zile, pentru că hidratarea elimină apa din organism și chiar reduce senzația de foame. Nu toată lumea iubește apa, deci o poți înlocui și cu alte lichide, fără zahăr, sănătoase.

Comments are closed.