Magazin

Calendar ortodox 11 septembrie 21. La mulți ani tuturor sărbătoriților de azi!

Luna septembrie este marcată de o mulțime de evenimente importante, de sărbători care mai de care mai importante. La 11 septembrie este sărbătorită o sfântă căreia îi poartă numele o mulțime de români, conform calendarului ortodox. Vezi aici cele mai frumoase urări.

Sfânta Teodora, 11 septembrie

În această zi, este prăznuită Sfânta Cuvioasă Teodora din Alexandria, mare vindecătoare. Aceasta s-a născut într-o familie înstărită și Dumnezeu îi dăruise un soț iubitor și credincios. Însă prin lucrarea diavolului, Cuvioasa Teodora și-a înșelat soțul cu un alt bărbat.

Femeia a începu să aibă mustrări și nu mai avea deloc liniște. Astfel, ea s-a retras la mănăstire și acolo a fost tunsă și îmbrăcată în haine bărbătești. Iertându-i păcatele, Dumnezeu o învrednicește pe Cuvioasa Teodora cu darul minunilor. Diavolul, însă, nu a încetat cu ispitele asupra fericitei Teodora și a fost acuzată acolo de lucruri tot mai neplăcute, viața ei devenind tot mai complicată.

Și-a trăit viața în post și rugăciune, în chilia din peșteră, procurându-și cantitatea infimă de hrană din pădure, cu care reușea să reziste mult timp. Chiar și în zilele noastre, mai există o specie de iederă cu care se hrănea sfânta. Oamenii îi spun iarbă dulce sau măcrișul Sfintei Teodora și se spune că este bună pentru multe boli.

Când simțea că mai are puțin de trăit, s-a rugat la Dumnezeu să-i trimită un preot care să o împărtășească. Ultima ei dorință a fost îndeplinită.

Urări Sfânta Teodora

Iată aici cele mai frumoase urări de la mulți ani pentru cei care poartă numele Sfintei Teodora. Cu aceste mesaje vei reuși să-i impresionezi pe cei apropiați care își sărbătoresc azi numele.

Chiar dacă astăzi este aniversarea ta, eu sunt cel care în fiecare zi primește cel mai frumos cadou: iubirea și prietenia ta. La Mulți ani, Teodora!

Astăzi este ziua ta. Un prilej pentru mine să îți reamintesc cât țin la tine și că ești parte din sufletul meu. La Mulți Ani, Teo!

De ziua ta, prietenii tăi îți urează multe lucruri, dar eu nu-ți urez decât două: niciodată să nu suferi și întotdeauna să fii fericit! La Mulți Ani!

Îți doresc ca această zi specială să îți aducă iubire, sănătate și fericire. La Mulți, Dorina!

Comments are closed.