Magazin

Calendar ortodox 12 august 2021. În zi de joi, fă asta pentru binele tău și pentru liniștea casei

Calendar ortodox 12 august 2021. Biserica Ortodoxă îi prăznuiește astăzi pe Sfinții Mucenici Fotie și Anichit care au fost supuși la nenumărate chinuri pentru că au avut curajul să recunoască faptul că sunt creștini. Sfântului Anichit i-a fost tăiată limba, dar nu a rămas fără grai.

Sfinții din Calendarul Ortodox de joi, 12 august 2021

Află aici informații despre Sfinții Mucenici Fotie și Anichit. Au fost închiși în temniță timp de trei ani, după care au fost aruncați în foc, urmați de mulți alți creștini care au avut aceeași soartă. Potrivit Creștinortodox.ro, din foc se auzeau până în depărtări cântări de laudă către Dumnezeu.

De altfel, în acel foc s-a făcut trecerea la cele veșnice a Sfântului Anichit, a lui Fotie, care era nepotul său, dar și a celorlalți credincioși care i-au urmat.

Trebuie să știți că Sfinții Mucenici Fotie și Anichit sunt invocați în rugăciunile de la Taina Sfântului Maslu și de la Slujba Sfințirii Apei.

În zi de joi, după ce citești Rugăciunile Începătoare, aprinde o lumânare sfințită și citește Troparul Sfinților Mucenici Fotie și Anichit:

Troparul Sfinților Mucenici Fotie și Anichit

Mucenicii Tai, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au și ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citește și: Rugăciunea zilei de joi. Tradiții și superstiții pentru ziua de joi

Alți Sfinți pomeniți de Biserica Ortodoxă la data de 12 august

La data de 12 august, Biserica Ortodoxă face pomenirea acestor mari Sfinți: Sfinții Mucenici Pamfil și Capiton, Sfinții Cuvioși Serghie și Ștefan, Sfântul Cuvios Palamon, Sfinții doisprezece mucenici, ostași cretani, Sfântul Cuvios Castor, Sfinții treizeci și trei de mucenici din Palestina.

Credincioșii ortodocși se pregătesc pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Este una dintre cele mai mari sărbători din Calendarul Ortodox Român, o sărbătoare cu dată fixă – 15 august, marcată în calendar cu o cruce roșie.

Citește și: De ce nu se spune La mulți ani, pe 15 august, de Sfânta Maria Mare

Pe 8 septembrie, credincioșii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și sub denumirea de Sfânta Maria Mică, așa cum Adormirea Maicii Domnului este cunoscută și sub numele de Sfânta Maria mare.

Comments are closed.