Media

Calendar ortodox 12 ianuarie 2022. Cine își sărbătorește ziua de nume

Calendar ortodox 12 ianuarie 2022. Luna ianuarie este una a sărbătorilor, una plină de evenimente importante. Amintim că la 12 ianuarie este sărbătorită o altă sfântă importantă, al cărei nume îl poartă o mulțime de femei, dar și de bărbați.

Sfânta Tatiana, 12 ianuarie

În această zi este prăznuită Sfânta Muceniță Tatiana, considerată ocrotitoarea tinerilor. O mulțime de femei și bărbați îi poartă numele și țin cont de ziua în care este rememorată cea care și-a dedicat toată viața lui Dumnezeu. Se spune că îi iubește mult pe cei tineri, având în vedere că și ea a murit de tânără, și îi ajută ori de câte ori are ocazia,

Sfânta Tatiana a trăit în vremea domniei lui Alexandru Sever (223-235) și a dus o viață lipsită de păcat. A refuzat să se căsătorească și a preferat să fie mereu singură, alegând să trăiască pentru Hristos și doar cu El în suflet. Pentru că a luat această decizie, a fost așezată în rândul diaconițelor de Biserica din Roma.

După ce a devenit una cu acestea, Tatiana a fost dusă la Templul zeului Apolo pentru a aduce jertfe. În loc să-l cinstească, aceasta s-a rugat la Iisus Hristos și a refuzat să Îl părăsească pe acesta. În acel moment, templul s-a cutremurat, iar statuia zeului a căzut. Tânăra a fost aruncată imediat în închisoare și supusă la chinuri cumplite. În final, a fost decapitată împreună cu tatăl ei pentru că nu s-au suspus zeilor.

Urări Sfânta Tatiana

Iată aici cele mai frumoase urări pentru cei care poartă numele Sfintei Tatiana. Există o mulțime de gânduri frumoase pe care le poți transmite persoanei pe care o iubești, celor dragi sau chiar colegilor de muncă sau superiorilor. Dacă nu ai inspirație să faci tu propriul tău mesaj, poți folosi una dintre urările de mai jos.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

La mulți ani, Tatiana! Sa te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani!

Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Tatiana!

Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Tatian/Tatiana!

De Sfântă Muceniță Tatiana, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toată bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

Comments are closed.