Magazin

Calendar ortodox 13 august 2021. Dacă te consideri credincios, ascultă sfatul Sfântului Tihon

Calendar ortodox 13 august 2021. Sfântul zilei de astăzi este Tihon de Zadonsk despre care cărțile bisericești scriu că a luptat împotriva ereticilor, a păgânismului și a dezvoltat învățământul în zona în care a trăit, având grijă să aibă în eparhia sa preoți competenți.

Sfântul zilei în Calendarul Ortodox de vineri, 13 august 2021

Sfântul Tihon de Zadonsksa s-a retras în singurătate în anul 1769, la Mănăstirea Bogoroditk din Zadonsk. Acolo s-a adâncit în rugăciune și viață ascetică, atât de tare încât de multe ori a fost văzut cu chipul strălucind, în extaz duhovnicesc.

Se spune despre acest mare Sfânt că era de o blândețe și smerenie fără margini și că atunci când credea că a jignit pe cineva, își cerea imediat iertare și îi făcea acelei persoane metanie până la pământ.

Este un sfat bun pentru noi toți, să nu fim răi și orgolioși, să cerem scuze când greșim, fără să ni se pară că ne înjosim în fața celui pentru care facem asta.

Trebuie să mai știți despre acest mare Sfânt că a trecut la cele veșnice pe 13 august 1783. Sfântul Tihon a fost înmormântat într-o criptă de sub altarul Mănăstirii Bogoroditk.

A fost trecut în rândul sfinților de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, pe 25 mai 1861.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Iată ce a scris Sfântul Tihon în testamentul său:

Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Slavă lui Dumnezeu că a avut grijă de mine, nevrednicul, prin pronia Sa. Slavă lui Dumnezeu pentru mângâierile care mi le-a dat când am fost necăjit… Câte binefaceri n-am primit de la el, câte daruri?

Alți Sfinți prăznuiți în fiecare an la data de 13 august. Vineri, 13 august 2021 Biserica Ortodoxă îi pomenește pe: Împărătesei Irina, ctitora Mănăstirii Pantocrator, pe Sfântul Cuvios Dositei, Sfântul Cuvios Dorotei de Gaza, pe Sfânta Evdochia, împărăteasa, pe Sfântul Cuvios Serida, egumenul mănăstirii din Gaza, pe Sfântul Mucenic Coronat.

Citește și: Rugăciunea zilei de vineri. Tradiții și superstiții pentru ziua de vineri

De asemenea, pe 13 august se face pomenirea Icoanei Maicii Domnului cu șapte săgeți, precum și a Mutării moaștelor Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul.

Comments are closed.