Magazin

Calendar ortodox 14 iunie 2021. Iată ce este bine să faci astăzi pentru belșug și prosperitate în familie

Calendar ortodox 14 iunie 2021. Săptămâna începe cu Sfântul Proroc Elisei pe care Biserica Ortodoxă îl cinstește în fiecare an pe 14 iunie. Acest Sfânt a fost agricultor, astfel că cei care se ocupă cu agricultura au o menire specială astăzi. Este bine să citească rugăciunea dedicată Sfântului Proroc Elisei. Aceasta poate fi rostită de către oricine, pentru că aduce belșug și prosperitate în familie.

Calendarul ortodox al zilei de luni, 14 iunie 2021. Rugăciunea pentru Sfântul Proroc Elisei

Aprinde o lumânare și citește rugăciunea către Sfântul Proroc Elisei. Este o rugăciune aducătoare de folos pentru cei care muncesc pământul, dar și pentru toți cei care vor belșug și prosperitate în casă.

Să cântăm Domnului, Celui Ce a povățuit pe poporul Său prin Marea Roșie, cântare de biruință, că S-a preaslăvit. Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Bucură-te Proorocule Elisei, care te-ai arătat întocmai cu îngerii, viețuind în trup ca fiind fără de trup.

Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Păzindu-ți, proorocule, ochiul sufletului cel fără materie, cu raza Duhului, te-ai învrednicit a vedea cele viitoare.

Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cere de la Dumnezeu, Elisei, vindecare pentru cei ce bolesc și curățire de greșeli, pentru cei ce curat te laudă.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Să cântăm Domnului, Celui Ce bine a voit să Se întrupeze fără de sămânță din Fecioară, spre scăparea și izbăvirea noastră, Amin.

Cine a fost Sfântul Proroc Elisei

Sfântul Proroc Elisei a fost agricultor și a fost chemat de Ilie, din poruncă dumnezeiască, la misiunea de proroc. Ilie a fost cel care a descoperit că Elisei are revelație dumnezeiască și a cerut cu lacrimi Lui Dumnezeu să-i dea harul prezent în el. De atunci Elisei a plecat de acasă, din sânul familiei și l-a urmat pe Ilie.

Citește și: Moșii de vară 2021. Tradiții și obiceiuri

Prin intermediul prorocului Elisei, Dumnezeu a făcut mai multe minuni, printre care amintim minunea prin care a despărțit apele Iordanului precum odinioară Moise despărțise apele Mării Roșii.

Alți Sfinți pomeniți de Biserica Ortodoxă pe 14 iunie. Tot astăzi, Biserica face pomenirea: Sfântului Metodie, patriarhul Constantinopolului, Sfintei Cuvioase Iulita, Sfântului Iustin Popovici, Sfântului Cuvios Nifon și a Sfântului Sfințitului Mucenic Chiril, episcopul Gortinei (Cipru).

Comments are closed.