Media

Calendar ortodox 20 mai 2022. Ce trebuie să faci în ajun de Sfinții Constantin și Elena

La data de 20 mai are loc o sărbătoare importantă. În această zi este sărbătorit o sfântă mare, chiar în ajun de Sfinții Constantin și Elena. Încă de acum trebuie să respectăm mai multe tradiții, pentru a ne pregăti așa cum trebuie de marea sărbătoare.

Sărbătoare mare la 20 mai

Sfânta Lidia este cunoscută ca prima creștină din Europa, ea fiind botezată de Sfântul Apostol Pavel în prima sa călătorie misionară. Prenumele său este unul puternic, pe care îl poartă numai femeile sigure pe ele, luptătoare.

Numele Lidia exprimă pacifismul, energia, credința în puterea dragostei, puterea de convingere. Sfânta a propovăduit peste tot Evanghelia și a făcut voia Domnului mereu. A stat departe de orice ispită lumească și nu a greșit niciodată față de Dumnezeu.

Tradiții pentru 20 mai

Încă din cele mai vechi timpuri, se spune că trebuie să respectăm mai multe tradiții și obiceiuri în Ajun de Sfinții Constantin și Elena. Cei care țin cont de ele vor fi feriți mereu de ghinion și sfintii îi vor răsplăti.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Încă de pe 20 mai este bine să respectăm tradiția celor trei bujori. Îi punem în vază și aceștia ne vor tine mereu sănătoși și tineri. Cu alți trei mergem la biserică pe 21, unde preotul îi va sfinți.

În ajun de sărbătoare se fac focuri purificatoare și femeile stropesc casa cu agheasmă. Focurile se fac pentru a apăra satul, casa și animalele de boli, de duhuri malefice. Se spune că, așa cum arde focul, vor arde și problemele tuturor celor care se alătură obiceiului.

Traditia mai spune și că nu mai avem voie să muncim încă din seara de 20 mai. Tot ce putem face este să pregătim masa pentru ziua de sărbătoare, bucatele pe care le vom duce la biserică și preotul le va sfinți, după care le vom da de pomană pentru sufletele celor adormiți.

Comments are closed.