Magazin

Calendar Ortodox 24 octombrie 2021 – sărbătoare cu cruce neagră

Calendarul Orotodox din 24 octombrie 2021 aduce sărbătoare cu cruce neagră. Crendicioșii sunt îndemnațisă fie atenți la treburile casei, astăzi nu se spală, calcă sau fac treburi casnice.

Calendar Ortodox 24 octombrie – pomenit Sfântul Mare Mucenic Areta

Sfantul Mare Mucenic Areta

Sfantul Mare Mucenic Areta

Sfantul Mare Mucenic Areta a fost eparhul cetatii Nagran din sudul Arabiei in timpul imparatului Iustin (sec. V). A dobandit moarte muceniceasca, in anul 523, impreuna cu alti patru mii de crestini, preoti, monahi, monahii, barbati, femei si copii, cand paganul Dunan a pornit razboi impotriva acestei cetati. Sinaxarul aminteste faptul ca desi Areta era atat de inaintat in varsta incat nici nu putea umbla, acesta a intarit prin cuvant pe cetatenii cetatii in credinta in Hristos.

Tot astazi facem pomenirea:

– Sfintei Mucenite Sebastiana;

– Sfintilor Marcu, Sotirih si Valentin;

– Sfantului Acachie;

– Sfantului Mucenic Nerdon;

– Sfantului Proclu, Patriarhul Constantinopolului;

Maine, facem pomenirea Sfintilor Mucenici Marchian si Martirie.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.