Știri

Calendar ortodox 26 Ianuarie 2022. Zi de post pentru credincioși

Calendar ortodox 26 ianuarie 2022. Este sărbătoare pentru toţi creştin-ortodocşii în această zi de miercuri, zi mare de post. Vezi ce sfânt este sărbătorit și ce trebuie să faci pentru a te asigura că îl tratezi așa cum trebuie.

Sărbătoare la 26 ianuarie

În fiecare an, la data de 26 ianuarie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfântul Cuvios Xenofont, soţia sa Maria şi fii lor Arcadie şi Ioan. Aceștia au avut o poveste de viață extrem de interesantă și tristă, dar cu un final fericit.

Copiii au plecat la studii în Berit, însă s-au întors alături de tatăl lor care s-a îmbolnăvit grav, dar a fost vindecat de Dumnezeu printr-o minune, pentru că era credincios și avea o iubire mare față de Dumnezeu. Când se pregăteau sa meargă la cursuri înapoi, au avut parte de o întâmplare șocantă.

Corabia pe care se aflau s-a scufundat, dar ei au scăpat cu viață datorită rugăciunilor pe care le-au adresat lui Dumnezeu. Pentru că au scăpat cu viață, și-au dedicat tot timpul lui Dumnezeu. Din nefericire, cei doi au ajuns în orașe diferite, crezând unul despre altul că au murit.

După doar 2 ani de la plecarea lor, Sfântul Xenofont a aflat de la unul din slujitorii fiilor lui despre scufundarea corabiei Și credea că aceștia au murit. A decis să meargă la Locurile Sfinte să se roage pentru sufletele lor și acolo a avut marea mirare să dea peste cei doi, veniți să se închine și ei. Văzând acestea, Xenofot a luat-o pe soția lui și amândoi au intrat în monahism.

Ce să faci în zi de post

Ziua de 26 Ianuarie este zi de post, miercuri. Este bine să ținem cont de cele două zile de post din săptămână pentru a ne curăți atât sufletele, cât și trupurile. Astfel, nu consuma alimente din carne, ouă sau lapte.

În plus, trebuie să ne rugăm mai mult, să fim mai buni și să nu ne mai certăm cu nimeni. În unele zone, se țin slujbe speciale la biserică pentru zilele de post.

Comments are closed.